Заместник-кметът Стефан Стоянов проведе опознавателна среща с посланика на Кралство Нидерландия

...
Заместник-кметът Стефан Стоянов проведе опознавателна среща с посланика на Кралство Нидерландия
Коментари Харесай

Стефан Стоянов се срещна с посланика на Нидерландия

Заместник-кметът Стефан Стоянов организира опознавателна среща с посланика на Кралство Нидерландия в България Негово превъзходителство Симон ван дер Бург. Двамата разискаха благоприятни условия за съдействие сред общината и посолството за стимулиране на взаимоотношенията сред България и Нидерландия в сферите на образованието, науката и бизнеса.

Една от тематиките на срещата беше обвързвана с развиването на научноизследователски действия като зам.-кметът Стоянов открои локалния център „ Планта СИСТ “, който е първият интернационален теоретичен център с непосредствено финансиране от Европа. От своя страна Негово превъзходителство показа за положителните практики на нидерландския колос Philips, чиято научноизследователска и развойна активност в Айндховен поставя начало на трансформацията на града в един от най-добре развитите smart центрове в цялата страна.

Посланикът остана впечатлен от бурното развиване на града и триумфите на просветителната система на локално равнище като пионер в дигитализацията на образователните процеси в страната. Неговата аудиенция ще продължи със срещи с нидерландските компании и бизнесмени, които оперират на локално равнище. Сред тях е и софтуерният разработчик Кодар, който е благосъстоятелност на Strypes, част от нидерландската ICT Group – една от най-големите ИКТ компании в света.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР